نغــــــم Posted ديسمبر 25, 2010 Report Share Posted ديسمبر 25, 2010 فرخه متوسطه و يا ريت لو صغيره متبله كويس ببصل مبشور و طماطم مبشوره و فلفل و ملح و رشه حبهان نصف كوب ارز بصله مبشوره متوسطه كبد فراخ حوالي نصف كوبايه مغسوله كويس بملح و خل و مقطعه صغير معلقتين سمن ملح و فلفل و بهار و رشه جنزبيل الطريقه : 1-شوحي البصله علي النار لحد ما تبقي دهبي و ضيفي الكبد و قلبي 2-لما تلاقي الكبد لونها اتغير و اتشوحت مع البصله ضيفي البهارات و ملح و فلفل و رشه جنزبيل بس شويه بهارات حلوين 3-حطي كوبايه ميه و سيبيها تغلي شويه و بعدان ضيفي الارز المغسول طبعا و منقوع شويه 4-لما الارز يغلي و يتشرب الميه حتلاقي لونه اغمق من البهارات و الكبد اقفلي النار و كده الحشوه جاهزه 5- هاتي بقي الفراخ المتبله و احشيها و دخلي الرز بيو الوراك و الجوانب و الصدر طبعا و قفلي رجلاها بالخله 6-ادهنيها من بره سمنه و بعدان انا بحطها في كيس الفرن بتستوي و تتحمر و بتطلع حلوه اوي ،بس خليها علي الرف اللي في النص او لو ما عندكيش حطيها في صينيه و عليها كوبايتين ميه و غطيها بورق الفويل و لما تفتحي عليها و تستوي شيلي الفويل علشان تحمر بس اوعي تسلقيها الرز بيعجن و نكهته بتنزل في الشوربه جربي طريقتي و ادعيلي منقولhttp://shadid64.jeeran.com/photos/818296_l.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
اسيـــرة الاحزان Posted ديسمبر 29, 2010 Report Share Posted ديسمبر 29, 2010 يمي عجيبة الوصفة يسلمو نغم Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
مهمومة زمانها Posted فبراير 25, 2011 Report Share Posted فبراير 25, 2011 تسلمين ع الوصفه شكلها لذيذه Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
نغــــــم Posted فبراير 26, 2011 Author Report Share Posted فبراير 26, 2011 يسلموو على التواجد Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
القطة البيضاء Posted مارس 4, 2011 Report Share Posted مارس 4, 2011 ماشاء الله شكلها جدا شهي الف شكر Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.