Jump to content
منتدى البحرين اليوم

اطلبو بحوثكم


Recommended Posts

السلام مستعده اساعدكم في البحوث

 

بشرط تقولون لي رمز المقرر واسمع والمواظيع الوارده فيها

 

اذا كتبتو لي بس اسم المقرر ورمزة ما بقدر اساعدكم لازم تكتبون عن المواضيع الي تبونها

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 599
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

الكيمياء:::

هو علم يبحث فيه عن طبائع وخواص الأجسام الأرضية وكيفية تحليلها وتركيبها.

يعتبر هذا العلم من العلوم الحديثة العهد فلم يبعد تاريخ تكونه على حالته المعروفة اليوم عن مئة سنة. أما قبل ذلك فقد كان عبارة عن نظريات تجريبية لا نظام لها ولا قانون يجمع شتاتها وكثيرا ما كانت محتوشة بالخطأ. أما اليوم فقد صارت الكيمياء من وجهتها النظرية والعلمية في مصاف جميع العلوم المقررة ومما يؤثر عنها أنها ترقت ترقيا سريعا للغاية فإن قيامها على حالتها العصرية لم تكن نتيجة مجهودات القرائح في أجيال عديدة كما كانت حال جميع العلوم الأخرى فإن مسائل تحليل الهواء ونظرية الاحتراق والتنفس والتمييز بين الأجسام القابلة للوزن وغير القابلة للوزن والفصل بين الأجزاء البسيطة والمركبة وجميع المكتشفات التي قلبت حال هذا العلم تمت كلها في خمس عشرة سنة. وكل هذه الانقلابات السريعة المدهشة التي طرأت على هذا العلم هي عمل رجل واحد هو لا فوازييه العالم الفرنسي.

وقد عزي إلى العلامة لافوازييه أيضا القانون الطبيعي الخطير وهو( لا شيء يجدّ في الكون ولا شيء يعدم فيه).

كان العلماء في منتصف القرن الثامن عشر يسلمون بما كان يقول به العلماء الأقدمون من الخلط بين المادة نفسها وبين الحالة التي تكون عليها من صلابة وسيوله وغازية. وكان القول بالعناصر الأربعة الماء والتراب والهواء والنار من المقررات العلمية الثابتة. ومن هنا سرى إليهم الاعتقاد بتطور المعادن واستحالاتها وإمكان تحول النحاس وغيره إلى ذهب.

ولكن تبين اليوم أن الماء والهواء اللذين كانا يعتبران عنصرين ليسا غير جسمين مركبين، وأن التراب وهو العنصر الوحيد المشتبه قد حلت محله العناصر المختلفة الحالية، وأن النار بدل أن تعتبر مادة من المواد قد اعتبرت ظاهرة من الظواهر الطبيعية. من هنا نشأ حد فاصل بين الأجسام القابلة للوزن والأجسام غير القابلة له وهذا الفصل أيضا من عمل لافوازييه.

وقد عزي إلى لافوازييه القانون الكيماوي المشهور( لا شيء يجدّ في الكون ولا شيء يعدم فيه) ولكن ظهر أن هذا القانون كان يقول به أتباع الفيلسوف أبيقور. وقيل أن لافوازييه هو أول من استخدام الميزان في الكيمياء وهو خطأ فإن الميزان كان من أخص أدوات الكيمياء في كل زمان ومكان.

كان علماء الكيمياء إلى القرن الثامن عشر يجهلون أن في الكون غازات مستقلة عن الهواء العادي ولكن العالم( بويل) في ذلك العهد نجح في توليد( هواء صناعي) بصب الحمض الفيتريوليك الممدود بالماء على الحديد، وغفل أن هذا الغاز المتولد الذي سماه( هواء صناعيا) هو الأيدروجين وجاء( هاليس) و ( بويرهاف) فلم يكونا أبصر من بويل بحقيقة ذلك الغاز.

وظل العلامة( بوميه) مدة طويلة يحسب الأيدروجين هواء وينسب عدم إمكانالاحتراق فيه إلى مواد زيتية معلقة في الهواء.

وقد تساءل لافوازييه قائلا قبل اكتشاف عنصري الهواء: « هل توجد أنواع من الهواء، وهل هذه الأهوية المختلفة التي نجدها في الطبيعة أو نتوصل إلى تكوينها هي تغيرات من الهواء الجوي؟».

فلما نبغ الطبيعي الانكليزي( بلاك) أثبت في سنة(1757) وجود الحمض الكربونيك مستقلا عن الهواء ودلل على أنه يزول باتحاده بالقلويات ويعود للظهور ثانية أن عوملت تلك القلويات بالنار أو بالحوامض وعلى أنه يبقى على حالته مع مروره من مركبإلى مركب آخر.

ولما ظهر( كافانديش) أثبت في سنة(1767) وجود غاز جديد سماه الهواء القابل للالتهاب. وكان هذا الغاز هو الأيدروجين.

ومن سنة(1771 إلى1774) اكتشف بريستلي أعظم الغازات وهو الأوكسجين وسماه الهواء الديفلوجيستيك وبي الأوكسيد الآزوت وسماه الهواء النتري وبروتوكسيد الآزوت وسماه الهواء النتري ديفلوجيستيك، والأمونياك وسماه الهواء القلوي الخ.

ولما اكتشف لافوازييه سنة(1777) الأوكسيد الكربون، وفولتا سنة(1778) غاز المستنقعات، واكتشف شيل غاز الكلور فبطلت النظرية وجود غاز مفرد وحلت محلها النظرية وجود أجسام كثيرة ذات أشكال غازية.

ثم إن لافوازييه استفاد من جميع هذه الاكتشافات واستخدمها في تجاربه فتأدي إلى إحداث الانقلاب العظيم الذي أحدثه في علم الكيمياء. أول ما تصدى لذلك أثبت سنة(1774) إن المعادن في استحالتها إلى جير تزداد وزنا وأثبت أن تكلس القصدير في أوان مؤصدة ناشىء من اتحاده بمقدار من الهواء وأن هذا الكلس مساوٍ لذلك المقدار من الهواء. وبرهن أيضا أن هذا القدر هو جزء من الهواء لا الهواء برمته وسمي ذلك الجزء الأوكسجين وإن الجزء الذي يبقى في الآنية من الهواء هو غاز آخر سماه الآزوت فأثبت بهذه التجربة أن الهواء مكون من عنصرين هما الأوكسيجين والأيدروجين فأغضب اكتشافه هذا جمهور العلماء وعدوا لافوازييه مبتدعا في العلم حتى الحمل السخط علماء برلين على إحراق صورته.

 

ولكن لافوازييه لم ينهزم أمام هذه المظاهرات التعصبية فأثبت بواسطة التركيب صدق نظريته التحليلية أي أنه أتى بمقدار من الأوكسجين وآخر من الأيدروجين فركب منهما الهواء بصفاته المعروفة.

ثم أخذ في بيان خواص هذين الغازين فبين وظيفة الأوكسجين في تركيب الحوامض سنة(1773) فبرهن أنه بانضمام الأوكسيجين إلى الكبريت والفوسفور والكربون يتكون الحمض الكبريتيك والفوسفوريك والكربونيك وأن أوزان هذه الحوامض المختلفة هي العين وزن كل جسم منها مضافا إليه الأوكسيجين الذي دخل في تركيبه.

 

 

ان شاء الله يكون هذا المطلوب

 

 

Link to comment
Share on other sites

متج 111

يا عن تاجر الجملة او التجزئة او الوكلاء او العلامات التجارية او قسم السجل التجاري او إدارة الجماركوالموانئ او الإنتاج او تقسيم العمل او انواع الشركات او التجارة او غرفة تجارة وصناعة البحرين .

اومايامر عليج عدوا ..

ذي مو شروطي ذي شروط العلة sad.gif .. اوتبي مابقل عن الخمس صفحات

شكرا

Link to comment
Share on other sites

حنــ القلوب ــين

 

هذي مال مقرر 103

 

Fast Food Facts

From the office of the Minnesota Attorney General

Did you know there are more than 300,000 fast food restaurants in the U.S. Why is fast food so popular? Because it is convienent, predictable, and fast. Fast food has become a part of the busy American lifestyle. But, nutrition experts point out, fast food is often high in calories, sodium, fat and cholesterol. This does not mean fast food is bad. But it does mean you should fit fast food into a balanced, healthy diet.

 

To help you make fast food choices and be an informed consumer, the Minnesota Attorney General's Office has developed the guide Fast Food Facts, which the Food Finder is derived from. Included are the calorie, fat, sodium and cholesterol counts of menu items from popular fast food restaurants, based on the companies' own nutritional analyses. Below are some basic facts to help you make nutritional comparisons with this guide.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Calories

On the average, to maintain desirable weight, men need about 2,700 calories per day and women need about 2,000 calories per day. It is not well understood why some people can eat much more than others and still maintain a desirable weight. However, one thing is certain -- to lose weight, you must take in fewer calories than you burn. This means that you must either choose foods with fewer calories, or you must increase your physical activity, preferably both.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Fat

Research shows that eating too many high-fat foods contributes to high blood cholesterol levels. This can cause hardening of the arteries, coronary heart disease and stroke. High-fat diets may also contribute to a greater risk for some types of cancer, particularly cancers of the breast and colon.

 

While most Americans get more than 40 percent of their daily calories from fat, the American Heart Association recommends limiting fat to less than 30 percent of daily calories. This means limiting the fast you consume to 50-80 grams per day

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Percent of Calories from Fat

The category in this guide "% of Calories from Fat" is calculated by multiplying the grams of fat by nine (there are nine calories per gram of fat), then dividing the calories of fat by the total number of calories in the food

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Cholesterol

The American Heart Association recommends eating no more than 300 milligrams of cholesterol per day. But don't just look at the cholesterol contained in a food item. A product high in total fat or saturated fat can be an even bigger contributor to high blood cholesterol levels. For example, "cholesterol free" potato chips may be high in fat and may contribute to raising your cholesterol level, because high-fat foods cause the formation of cholesterol in the body, even if the food itself contains no cholesterol.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Salt

Everyone needs some sodium in the diet to replace routine losses. The Food and Nutrition Board of the National Academy of Sciences/ National Research Council has estimated that an "adequate and safe" intake of sodium for healthy adults is 1,100 to 3,300 milligrams a day, the equivalent of approximately 1/2 to 1 1/2 teaspoons of salt. Americans, on average, consume at least twice that amount -- 2,300 to 6,900 milligrams of sodium daily, according to estimates by the Food and Nutrition Board. For some people, consuming high amounts of sodium can cause high blood pressure.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Fast Food Meals

Fast food meals can be high in calories, fat, sodium, and cholesterol. See how easily these red-flag items can add up:

 

1. Burger

Quater-Pound Cheesburger, Large Fries, 16 oz. soda (McDonald's) This meal: Recommended daily intake:

1,166 calories 2,000-2,700 calories

51 g fat No more than 50-80 g

95 mg cholesterol No more than 300 mg

1,450 mg sodium No more than 1,100-3,300 mg

 

 

2. Pizza

4 slices Sausage and Mushroom Pizza, 16 oz. soda (Domino's) This meal: Recommended daily intake:

1,000 calories 2,000-2,700 calories

28 g fat No more than 50-80 g

62 mg cholesterol No more than 300 mg

2,302 mg sodium No more than 1,100-3,300 mg

 

 

3. Chicken

2 pieces Fried Chicken (Breast and Wing), Buttermilk Biscuit, Mashed Potatoes and Gravy, Corn-on-the-Cob, 16 oz. soda (KFC) This meal: Recommended daily intake:

1,232 calories 2,000-2,700 calories

57 g fat No more than 50-80 g

157 mg cholesterol No more than 300 mg

2,276 mg sodium No more than 1,100-3,300 mg

 

 

4. Taco

Taco Salad, 16 oz. soda (Taco Bell) This meal: Recommended daily intake:

1,057 calories 2,000-2,700 calories

55 g fat No more than 50-80 g

80 mg cholesterol No more than 300 mg

1,620 mg sodium No more than 1,100-3,300 mg

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Better Fast Food Choices

This brochure is not meant to scare you away from fast food entirely. Rather, it is intended to provide you with information to help you make better fast food choices.

 

Realize that it is still possible to eat fast food occasionally and follow a sensible diet. See how these meals stack up against the previous examples:

 

1. Burger

Hamburger, Small Fries, 16 oz. soda (McDonald's) This meal: Recommended daily intake:

481 calories 2,000-2,700 calories

19 g fat No more than 50-80 g

30 mg cholesterol No more than 300 mg

665 mg sodium No more than 1,100-3,300 mg

 

 

2. Pizza

3 slices Cheese Pizza, 16 oz. diet soda (Domino's) This meal: Recommended daily intake:

516 calories 2,000-2,700 calories

15 g fat No more than 50-80 g

29 mg cholesterol No more than 300 mg

1,470 mg sodium No more than 1,100-3,300 mg

 

 

3. Chicken

1 piece Fried Chicken (Wing), Mashed Potatoes and Gravy, Cole Slaw, 16 oz. diet soda (KFC) This meal: Recommended daily intake:

373 calories 2,000-2,700 calories

19 g fat No more than 50-80 g

46 mg cholesterol No more than 300 mg

943 mg sodium No more than 1,100-3,300 mg

 

 

4. Taco

Three Light Tacos, 16 oz. diet soda (Taco Bell) This meal: Recommended daily intake:

420 calories 2,000-2,700 calories

15 g fat No more than 50-80 g

60 mg cholesterol No more than 300 mg

840 mg sodium No more than 1,100-3,300 mg

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Fast Food Surprises

Fast-food chains have noticed that consumers are more health-conscious, and as a result many chains are adding healthier choices to their menus. Here are examples of some of these better alternatives:

 

Arby's Light Roast Chicken Sandwich:

276 calories

7 gr fat

23% calories from fat

33 mg cholesterol

777 mg sodium

 

Burger King's Chunky Chicken Salad

142 calories

4 g fat

25% calories from fat

49 mg cholesterol

443 mg sodium

 

McDonald's Vanilla Shake

310 calories

5 g fat

15% calories from fat

25 mg cholesterol

170 mg sodium

 

Wendy's Chili

210 calories

7 g fat

30% calories from fat

30 mg cholesterol

800 mg sodium

 

 

وهذي عن الاعب رونالدو

 

 

Ronaldo was born in Funchal in the Madeira Islands where he started his career at Nacional before moving to Sporting Lisbon.

 

He made his debut for Sporting in the Portuguese Super Liga in September 2002 at the age of just seventeen.

 

Cristiano caught the attention of many - United players included - during the pre-season friendly which marked the opening of Sporting's new stadium, a game in which Ronaldo scored. The Reds management had been watching him for some time, however.

 

"After we played Sporting last week the lads in the dressing room talked about him constantly, and on the plane back from the game they urged me to sign him. That's how highly they rated him," revealed Sir Alex Ferguson at his signing press conference.

 

"It was only through our association with Sporting that they honored our agreement of months ago," Ferguson said.

 

""He is one of the most exciting young players I've ever seen, an extremely talented footballer. He's a two-footed attacker who can play anywhere up front: right, left or through the middle," he concluded.

 

Cristiano, who appeared 25 times for Sporting last season and scored three goals, added: "I am very happy to be signing for the best team in the world, and especially proud to be the first Portuguese player to join Manchester United.

 

"I look forward to helping the team achieve even more success in the years to come."

 

Christiano Ronaldo factfile

Born, 5 February, 1985, Madeira, Portugal.

Height: 184cm

Weight: 75kg

Position: Striker

Previous club: Sporting Lisbon

International honours: Portugal U15, 16, 17 and senior international caps.

 

 

وهذي عن باتستوتا

 

 

Gabriel Batistuta

Profile

Name: Gabriel Omar Batistuta, Position: Striker, Club: Inter (Italy), Birth date:01/02/1969,

Birthplace: Reconquista (Santa Fe, Argentina), Height: 185 cm, Weight: 73 Kg

 

Club History

Newell's Old Boys, River Plate, Boca Juniors, Fiorentina, AS Roma

 

Early Years

Gabriel Omar Batistuta is, was and forever will remain in history as one of the best strikers in the world. He's rich, handsome, famous, envied by men and desired by women. But like everyone else, he was once young, unknown and penniless. He, like most of us has had difficult moments, periods of suffering and uncertainty, which he faced with dignity.

 

 

 

 

His First Steps

From his first matches that were played on the field which they called "il lombrico" (earthworm), a long and narrow stretch of dirt, to the effervescent pit known as la Bombonera, Boca Jrs. stadium, his road has been filled with difficulties, lots of work and yes, luck. Without the goddess of good fortune you hardly go anywhere, but we all know that to achieve goals you have to have more than the help of the goddess, you have to have what it takes. At the end only those who deserve it will get there.

 

Professionalism

Like every player, Batistuta's career beginnings were not easy. He was a regular on temporary basis with Newell's in l988. At this time he signed his first contract for $20,000 a year. Later he was lent to Deportivo Italiano of Buenos Aires, so he would be part of the team going to Viareggio in l989. Bati's team was eliminated by Torino the day of his 20th birthday.

 

 

 

National Team

Gabriel Batistuta's debut in the National Team was on March 27, l991. A friendly match that took place in "Curitiba" against Brazil. This was the National Team of the likes of: Ruggeri, Goicoechea, Caniggia.... and in the bench, Alfio Basile. Batistuta was in the starting line-up but couldn't score. Caniggia scored the goal.

 

ومسامحه ماعندي عن ممثلين لين عطتي عطيني لاني انا بعد محتاجه

 

 

Link to comment
Share on other sites

ممكن تقرير حق عرب 101 عن زهير بن ابي سلمى

 

وممكن فيه ذي الشروط :

 

1: المقدمه

 

2: العرض

 

3: الخاتمه

 

4: الفهرس

 

5: المصدر

 

انشاء الله ماطولت عليج

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...